HORTICOOP KORTWIEKT ZICHZELF

De grootste tuinbouwcoöperatie in Nederland - Horticoop - heeft besloten de verkoop van meststoffen aan Van Iperen over te doen, de verkoop van Substrafeed meststoffen aan Mertens en de activiteiten op het gebied van biologische bestrijding aan Koppert BV.

Lees meer

Macro- en micro-elementenverhoudingen verwaarloosd in voeding

Het is van groot belang dat mensen zich bewust zijn van de verhouding waarin zij mineralen binnen krijgen. We kunnen mensen op dit gebied in zekere zin vergelijken met dieren. Koeien krijgen kopziekte van teveel Kalium en te weinig Magnesium. Dat is al tientallen jaren bekend. Kopziekte lijkt op epilepsie bij de mens. Simpelweg aanvullen van een tekort kan echter andere problemen oproepen.

Lees meer

ONDERZOEK NAAR DOSERINGEN IN HYDROCULTUUR AFGEROND

Onderzoek naar de minimum doseringen van voedingsstoffen in hydrocultuur - inclusief planten wanden - heeft aangetoond dat per jaar minimaal drie tot vijf keer voeding moet worden toegediend als het doel is de planten gezond te houden. Een ander belangrijk facet is de voedingsopname in de periode october tot en met eind januari. In deze periode neemt de plant aanzienlijk minder water op, maar neemt nog wel in grote mate voeding op. Niet stoppen met voeding geven dus of zorgen voor een goede voorraad voedingsstoffen in de potten en in de hydrosystemen. U kunt hier meer over lezen op onze site (Doseringsadviezen voor hydrocultuur)

REGEN LEVERT NIEUWE ACTIVITEIT EN MEER STIKSTOF

Op veel plaatsen is in de achter ons liggende twee weken redelijke hoeveelheden water gevallen: van 100 mm (West-Brabant) tot 65 mm (Hoeksche Waard). Hierdoor komt de in de bodem vastgelegde stikstof versneld vrij. Om te voorkomen dat de graskwaliteit matig zal zijn moeten we daarom voorzichtig zijn met extra (kunst)mestgiften. Door de regen van de laatste weken zal immers vrij veel vastgelegde stikstof versneld vrijkomen en door het gras worden opgenomen. We zien nu al dat diverse percelen zo snel groeien dat over een tot twee weken gemaaid kunnen worden. Alleen bij wat rustiger gewasontwikkeling en bij een geringe voorraad kan gekozen worden door een geringe gift snel oplosbare meststof als KAS of het biologische bloedmeel. Zorg dat het drogestof gehalte van het te oogsten gras voldoende hoog is om verzuring van het product te voorkomen.

HOUDBAARHEID VRUCHTGROENTEN IN HET SCHAP ONDER DE MAAT

Bij houdbaarheidsproeven van tomaten, perziken, meloenen en komkommers, gekocht uit de schappen van Liddl Nederland, DIRK, Aldi en  Jumbo konstateerden we dat de houdbaarheid van de produkten onder de maat was: 5 tot 8 dagen tussen koop en rottingsstadium. 

Alle betrokken supermarkten waren bereid het geleverde product om te wisselen, na de eerste klacht hierover (een dag na aankoop) bij het tonen van de aankoopbon. Bij aankoop was van een deel van de producten al zichtbaar, dat deze een te grote bewaarhistorie hadden. Het is voor de verkoopbaarheid van het product - juist bij lage prijzen - van groot belang dat de keten zorgt voor vers product in de schappen. Het toevoegen van merken aan de producten en het controleren op naleven van de bewaarvereisten (niet beneden 8 graden bewaren, niet langer dan 2 dagen tussen oogst op de kwekerij en aflevering in het schap) kan de geconstateerde gebreken voorkomen. Hierdoor komen de herhalingsverkopen niet in gevaar.

  • 1
  • 2

Blog

Downloads

Verkooppunten

 

 

 

 

 

Voor opmerking of vragen kunt u gebruik maken van het formulier.

 

AgroResearch Oud-Beijerland B.V.

Postbus 1559, Oud-Beijerland (NL)

 

Tel.: +31(0)186-620865

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Formulier

VORMGEVING EN REALISATIE